geboortekaartje op maat

Bijzondere momenten in ons leven, zoals de komst van een kindje, delen we graag met vrienden en familie in de vorm van een tastbaar aandenken. Een geboortekaartje op maat is uniek, met handgemaakte illustraties en met liefde door mij ontworpen.

Heb je allerlei leuke ideeën en spreekt mijn stijl je aan? Ik help graag bij het ontwerpen van een persoonlijk en origineel maatwerk geboortekaartje om te kunnen blijven koesteren!

ontwerpen voor andere ouders

Hieronder een aantal geboortekaartjes op maat die ik eerder mocht maken. Neem een kijkje in mijn portfolio voor meer inspiratie.

wat klanten zeggen

<p>"We hebben de samenwerking met Emma als heel prettig ervaren! We wilden een geboortekaartje met persoonlijke elementen. Emma heeft onze ideeën verwerkt in een prachtig kaartje. Ze dacht goed met ons mee en onze gedachten over eerdere ontwerpvoorstellen werden goed meegenomen. We hebben al veel complimenten over het kaartje ontvangen. Het kaartje hebben we zelf ook een mooi plekje in ons huis gegeven."</p>

Tom & Dong

geboortekaartje Mai
<p>“ Ik had wat vage ideeën in mijn hoofd voor een geboortekaartje, en nadat ik die had gedeeld met Emma heeft zij daar boven verwachting iets van kunnen creëren. Heel knap hoe ze alles samen kon brengen tot een voorstel wat helemaal bij ons paste. Met haar creativiteit deed ze een voorstel waarvan ik van tevoren zou hebben gedacht dat het niet zou werken, maar dat bleek dus toch hét kaartje te zijn. We waren en zijn er superblij mee en hebben heel veel enthousiaste reacties gekregen! ”</p>

Lis & Sam

geboortekaartje Raf
<p>“ Wij zijn Emma heel dankbaar voor het prachtige geboorte kaartje wat zij voor ons heeft ontworpen. Wij hadden grofweg een idee van wat we wilde en ze heeft dit op een fantastische wijze omgezet in het voor ons perfecte kaartje. Emma luistert goed naar je wensen, reikt verschillende illustraties en voorbeelden aan en is zeer flexibel. Dank je wel! “</p>

Jorrit & Querine

geboortekaartje Vigo

Alles wat je wilt weten over . . .
Een geboortekaartje laten ontwerpen

Met liefde voor papier en handgemaakte illustraties, ontwerp ik heel graag een geboortekaartje dat jouw verhaal vertelt! Maar wat houdt dat precies in?

  • Een vragenlijst of gesprek om jouw wensen helder te krijgen
  • Gratis papiersample setje 
  • Twee schetsvoorstellen + correctieronde
  • Eén uitgewerkt voorstel + correctieronde
  • ontwerp van bijpassende extra’s zoals sluitzegels/postzegels (indien gewenst)
  • Eén gratis proefdruk
  • Levering enveloppen vooraf (indien gewenst)
  • Drukgereed maken en aanleveren bij drukker
  • Drukwerk thuis geleverd in 3 – 5 werkdagen * afhankelijk van de druktechniek

De prijs van een geboortekaartje op maat hangt af van diverse factoren. Denk hierbij aan de complexiteit van de illustratie, het aantal kaarten, het formaat en de papiersoort. Gemiddeld liggen de kosten voor een maatwerk geboortekaartje tussen de €425 – €525 (inclusief drukkosten en enveloppen)

Daarnaast is het mogelijk om bijpassende extra’s te bestellen zoals: sluitzegels, ontwerp van gepersonaliseerde postzegel, extra kaartje voor kraamborrel, een geboorteposter, paperclips, labeltjes etc.

Ben je benieuwd naar wat jouw maatwerk kaartje kost? In een vrijblijvende offerte zet ik het graag voor je op een rijtje!

hoe verloopt onze samenwerking?

Leuk dat je interesse hebt in het laten ontwerpen van een origineel geboortekaartje! Hoe dat in zijn werk gaat lees je in de stappen hieronder.

CONTACT

Vul het offerte formulier in of stuur een mailtje naar info@mijmerinkt.nl met je wensen en ideeën. 

OFFERTE

Ik stuur je een vragenlijst toe en op basis van jouw antwoorden, ideeën en wensen maak ik een vrijblijvende offerte.

ONTWERP

Na akkoord op de offerte en ontvangst van aanbetaling, ga ik aan de slag! Je krijgt de papiersamples per post en ik maak twee schets voorstellen waar je uit kunt kiezen en feedback op kunt geven.

Geboortekaartje op maat

UITWERKING

Vervolgens wordt het voorstel uitgewerkt tot in detail, met de gewenste kleuren, tekst en lay-out. Hierna volgt de tweede feedback ronde.

PROEFDRUK

Als je helemaal blij bent met het digitale ontwerp ontvang je de gratis proefdruk (indien gewenst ook enveloppen). Spannend om het kaartje in het echt te zien!

LAATSTE CHECK

Na de proefdruk is er nog één mogelijkheid tot aanpassingen. Je kunt deze sturen per mail of whatsapp. Ik pas het aan en stuur je het digitale ontwerp voor een laatste check.

PAKKET

Klopt alles? Dan worden de kaarten gedrukt, ingepakt en verzonden. Binnen 3-5 werkdagen ontvang je het pakket, en kun je de kaartjes gaan versturen!

Geboortekaartje op maat

CONTACT

Vul het offerte formulier in of stuur een mailtje naar info@mijmerinkt.nl met je wensen en ideeën. 

Geboortekaartje op maat

OFFERTE

Ik stuur je een vragenlijst toe en op basis van jouw antwoorden, ideeën en wensen, maak ik een vrijblijvende offerte.

Geboortekaartje op maat

ONTWERP

Na akkoord op de offerte en ontvangst van aanbetaling, ga ik aan de slag! Je krijgt de papiersamples per post en ik maak twee schets voorstellen, waar je uit kunt kiezen en feedback op kunt geven.

Geboortekaartje op maat
Geboortekaartje op maat

UITWERKING

Vervolgens wordt het voorstel uitgewerkt tot in detail, met de gewenste kleuren, tekst en lay-out. Hierna volgt de tweede feedback ronde.

Geboortekaartje op maat

PROEFDRUK

Als je helemaal blij bent met het digitale ontwerp, ontvang je de gratis proefdruk (en indien gewenst ook de enveloppen). Spannend om het kaartje in het echt te zien!

Geboortekaartje op maat

LAATSTE CHECK

Na de proefdruk is er nog één ronde voor aanpassingen. Je kunt deze sturen per mail of whatsapp. Ik pas het aan en stuur je het digitale ontwerp voor een laatste check.

Geboortekaartje op maat

PAKKET

Klopt alles? Dan worden de kaarten gedrukt, ingepakt en verzonden. Binnen 3-5 werkdagen ontvang je het pakket, en kun je de kaartjes gaan versturen!

veelgestelde vragen

 

Wil je samenwerken en een geboortekaartje door mij laten ontwerpen? Maar heb je hier nog wat vragen over? Lees de veel gestelde vragen en antwoorden, misschien staat jouw vraag er al bij! Is dat niet het geval? Stuur me gerust een mailtje: info@mijmerinkt.nl

Hoe eerder je contact opneemt, hoe groter de kans dat ik een kaart op maat voor je kan maken. Het is prettig als je minimaal 3 maanden voor de uitgerekende datum, een aanvraag doet. Waarom zo vroeg? Mijn agenda zit vaak snel vol want ik kan maar een beperkt aantal kaarten per maand aannemen. Daarnaast kost het maken van een ontwerp op maat tijd, gemiddeld 4 tot 6 weken van start tot eind. Ik streef ernaar om het ontwerp 1 maand voor uitgerekende datum of verzenddatum af te hebben. Toch al bijna uitgerekend? Je kunt altijd een mailtje sturen, dan kijk ik of ik nog een plekje voor je heb!

De kosten voor een maatwerk geboortekaartje zijn afhankelijk van je ideeën en per kaart verschillend. Gemiddeld ligt de prijs voor een maatwerk kaart tussen de €425 en €525 (inclusief drukkosten en enveloppen).  Naar aanleiding van jouw wensen maak ik graag een offerte op maat. Hierin bereken ik de ontwerpkosten, drukkosten en de kosten voor eventuele aanvullende items. Zo heb vooraf je een duidelijk overzicht van de totale kosten.

Jazeker! Ik ben dol op mooi en bijzonder papier, het kan een ontwerp versterken. Je hebt de keuze tussen 7 verschillende soorten standaard, ecologisch en luxe papier. Alle papiersoorten zijn duurzaam en FSC gecertificeerd. Omdat een keuze maken voor papier vanaf een scherm heel lastig is, heb ik een papiersample setje beschikbaar dat ik je gratis toestuur. De samples mag je houden en kun je gebruiken als kaartje of cadeaulabel.

Jazeker! Bijzondere vouwwijzen waar je uit kunt kiezen zijn luikvouw, harmonicavouw, wikkelvouw of pop-open kaarten. Ook kun je kiezen voor verschillende soorten speciale afwerkingen zoals folie, spotlak, preeg en letterpress. Andere wensen? Ik denk graag met je mee!

Jazeker. Zodra het digitale ontwerp van de kaart akkoord is, ontvang je een gratis proefdruk per post zodat je de kaart in het echt kunt zien en voelen. De eerste proefdruk is gratis, tegen een meerprijs zijn meerdere proefdrukken ook mogelijk.

Mijn drukker werkt met een minimale afname van 25 stuks, verder kun je zelf het exacte aantal kaarten bepalen. Over het algemeen geldt: hoe meer kaartjes je besteld, hoe goedkoper de ze per stuk worden.

Ja, wanneer je enveloppen bij mij besteld stuur ik deze desgewenst mee met de proefdruk, een aantal weken voor je uitgerekende datum. Zo kun je ze van te voren al schrijven en klaar hebben liggen, wel zo handig!

Dit mag je gewoon per mail doen. Als er veel tekst op de kaart komt of als je bijvoorbeeld een tekstwissel hebt, dan is het fijn als je dit in een tekstbestand als bijlage kunt aanleveren.

Zorg ervoor dat alle teksten en gegevens die je aanlevert correct zijn. Ik neem alles letterlijk over en ben niet aansprakelijk voor tekst- en/of taalfouten. Tijdens het ontwerpproces zijn er veel checkmomenten en aan het einde volgt een definitieve controle, waarbij jouw akkoord op het ontwerp bindend is.

Geen probleem! Ik kan in dit geval een neutraal ontwerp maken of het ontwerp in twee verschillende kleuren opties klaarzetten. Zodra het kindje geboren is kies je het definitieve kaartje. Wel ontvang ik graag vooraf het aantal letters van de naam/namen zodat ik hier tijdens het ontwerpproces rekening mee kan houden qua compositie.

Dat is zeker mogelijk. Geef dan aan bij je aanvraag dat je graag een tekstwissel wilt bestellen bij de kaarten. Dit kan tegen een kleine meerprijs. Je kunt dan verschillende versies van de kaart ontvangen, bijvoorbeeld in twee talen, een vermelding van de kraamborrel op een aantal kaarten, of dat daggasten en feestgasten een andere tekst op de kaart hebben staan.

Zodra het definitieve digitale ontwerp door jullie akkoord is gegeven (controleer de kaart goed!)  ga ik de kaarten bestellen bij de drukker. Het duurt dan gemiddeld 3 tot 5 werkdagen (afhankelijk van de druktechniek) voor je de kaarten in huis hebt. 

Als je een kaart heb besteld met een labeltje, een los kaartje of een kaart met sluiting, dan dienen de kaarten zelf nog in elkaar te worden gezet. Alle losse onderdelen zoals: labeltjes/touw/lint/paperclips worden standaard los verpakt geleverd.

Ik probeer altijd mijn best te doen om dit subtiel weer te geven en te laten matchen bij het ontwerp van de kaart door het lettertype of de kleur aan te passen. Maar ik haal het er niet af.  Waarom niet? Omdat het mijn ontwerpen zijn, waar veel liefde en tijd in zit, en ik ben trots op wat ik maak! Daarnaast is het voor mij ook een manier om zo via via nieuwe klanten te bereiken. 

Dat ligt aan mijn planning. Vaak zit ik echt wel 2 maanden van te voren volgeboekt, maar je kunt altijd een mailtje sturen met de vraag of ik plek heb. Een andere optie is een collectie geboortekaartje deze kosten minder tijd en kunnen nog wel last minute geregeld worden.

Nee, ik maak geen kaarten na van andere ontwerpers. Je mag natuurlijk wel voorbeelden meesturen ter verduidelijking van je wensen, of om een bepaalde sfeer weer te geven, maar ik maak altijd een nieuw, persoonlijk ontwerp in mijn stijl.

OFFERTE AANVRAGEN